Projecten 2016

 

CHEQUE UITREIKING AAN STICHTING GA VOOR PROJECT IN WIT RUSLAND
In oktober is er een cheque overhandigd door OSA aan de Stichting GA.
Deze stichting zamelde een bedrag in van € 2630,- voor een project in Wit Rusland. Het gaat om de renovatie van een keuken in een opvangcentrum voor vrouwelijke (ex-) verslaafden in Vileyka Wit Rusland. De vrouwen bewonen een huis waarin een aanrecht zit dat in zeer slechte staat verkeert. De subsidie van € 2,- bovenop het ingezamelde bedrag kan zo zorgen dat de keuken weer bewoonbaar en gebruiksvriendelijk gemaakt kan worden.


OSA REIKT CHEQUE UIT AAN ANTONIUSSCHOOL TE KUDELSTAART
VOOR PROJECT IN NEPAL
Er is afgelopen week een subsidiecheque door OSA uitgereikt aan de kinderen van groep 7, nu groep 8 van de Antoniusschool te Kudelstaart voor de wederopbouw van twee schooltjes in Nepal van Sapana Village Social Impact (SVSI ).
De kanjers van kinderen hebben in juni en juli voor een bedrag van € 1131,00 aan stroopwafels verkocht voor dit prachtige doel.
Het waren meer dan 100 kinderen waaraan de penningmeester van OSA de cheque mocht uitreiken als verdubbeling.
Meer informatie over het project is te vinden op: www.svsi.org


CHEQUE UITREIKING AAN LUCI BEUMER DOOR OSA
Op 18 mei is een cheque uitgereikt aan Luci Beumer. Luci vierde haar 60ste verjaardag in april en heeft van familie en vrienden een totaalbedrag van € 555,- gekregen.
Het geld is bestemd voor het project in Nepal van Sapana Village Social Impact (SVSI) voor de wederopbouw van een schooltje in de heuvels van Supar in Bangsurean.
De penningmeester van OSA, de heer Stef Holling kon daarom als verdubbeling een cheque van € 555,- overhandigen aan Luci.
Het schooltje kan gebouwd worden en de kinderen kunnen gelukkig dan weer naar school. Meer informatie over dit project en andere projecten van SVSI is te vinden op de website: www.svsi.org


 

CHEQUE UITREIKING AAN STICHTING GA VOOR PROJECT IN WIT RUSLAND
In april is een subsidiecheque uitgereikt door OSA aan de Stichting GA voor een project in Wit Rusland. Het betreft de aanleg van verwarming in twee garages in Svetly Put. Deze garages zijn destijds eveneens door OSA gesubsidieerd doormiddel van bouw en verbouw. Door de kou konden de (ex-)drugs- en alcoholverslaafden moeilijk hun werkzaamheden uitvoeren in de garages. Een gift van € 2500,- en de subsidie van OSA voor eveneens een bedrag van € 2500,- kan er nu verwarming worden aangelegd.


CHEQUE UITREIKING AAN DOOPSGEZINDE GEMEENTE AALSMEER
VOOR PROJECT IN NIGERIA
In maart is nog een cheque overhandigd door OSA aan de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer voor een project van Stichting Foundation Mission House in Nederland.
Er is tijdens de advent via collecten een bedrag bijeengebracht voor zonnepanelen voor het ziekenhuis in Ado Editi in Nigeria. Omdat er € 1460,63 is ingezameld werd het bedrag verdubbeld. Bij de overhandiging waren bestuursleden van de Stichting Foundation Mission House aanwezig. Meer informatie over het project is te vinden op de website: www.freewebs.com/gambiamission

 

 

OSA REIKT CHEQUES UIT AAN DOOPSGEZINDE GEMEENTE AALSMEER VOOR
TWEE PROJECTEN
In de maand maart zijn twee cheques uitgereikt door OSA aan de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer.
Tijdens de bazaar van 14 november 2015 is geld ingezameld (twee keer € 1800,-) voor een project in Tanzania van Spot Tanzania Nederland. Het betreft de verbetering en uitbreiding van watervoorziening in 3 dorpen Goka, Nkelei en Karumele in Tanzania door Chamavita in Lushoto. Ook is er geld ingezameld voor de bouw van huisjes in Oeganda van PEFO (Phoebe Education Fund for AIDS Orphans) waar grootouders de zorg dragen voor hun kleinkinderen. 1 huisje kost € 3000,-. en de aanvraag loopt via Grannies2grannies in Friesland. De penningmeester van OSA, dhr.Stef Holling mocht dan ook twee cheques als verdubbeling overhandigen van elk € 1800,-.
Meer informatie over de projecten is te vinden op www.spottanzania.nl en www.chamavita.nl en www.pefoug.org en www.grannies2granniesfriesland.nl en www.dgaalsmeer.nl

chequeuitreiking aan Joke van der Zwaan voor haar project in Nepal

 

Er is een cheque uitgereikt aan Joke van Zwaan voor de Stichting Sapana Village Social Impact. Zij organiseerde zaterdag 20 februari een fantastische benefietavond in The Beach met volleybal en muziek van Supertribute. Ze haalde daarbij € 2700,- voor de bouw van schooltjes in de heuvels van Nepal.

Na de aardbeving van 25 april 2015 moeten de kinderen zich behelpen met golfplaten schooltjes, dus nieuwbouw is hard nodig.

De penningmeester van OSA, de heer Stef Holling mocht dan ook een cheque van

€ 2500,-  overhandigen. Meer informatie over het project is te vinden op de website: www.nepalbenefiet.webs.com en www.svsi.org

Projecten 2016