Projecten 2015

1. CHEQUE UITREIKING AAN STICHTING GA

Opnieuw is er een subsidiecheque door OSA verstrekt aan de Stichting GA. De stichting heeft een gift gekregen voor (een deel van) de aanschaf van een hydraulische hefinrichting voor een reeds eerder gebouwde garage, waarvoor destijds eveneens geld was ingezameld door de stichting. Ook voor deze garage is toen door OSA subsidie verleend. Deze garage wordt gerund in Svetly Put, Wit Rusland door (ex-)alcohol- en drugsverslaafden.

 

De cheque van € 2.500 werd overhandigd door Stef Holling (l), penningmeester van Stichting OSA aan Cor Dekkers van Stichting GA. De heer Dekkers gaat binnenkort naar Wit Rusland om alle gesteunde projecten weer eens te bezoeken. Uiteraard komt hij met verhalen en veel foto's terug naar Aalsmeer.2. CHEQUE UITREIKING AAN STICHTING KINDERHULP AFRIKA

Onlangs is er weer een subsidiecheque verstrekt door de heer Stef Holling, penningmeester van OSA. De ontvanger was Mathijs Piet, voorzitter van Stichting Kinderhulp Afrika.

De cheque van € 2.500 was een verdubbeling van het ingezamelde bedrag zowel in 2014 als in de eerste maanden van 2015 aan geld voor de bouw van een basisschool met 6 lokalen en een speelruimte in Namugongo, Oeganda. De bouw is reeds begonnen maar de inzamelingsactie loopt nog door tot eind van dit jaar.

Zie ook de website van de Stichting Kinderhulp Afrika: www.kinderhulp-afrika.nl


Wellantcollege DOORGESCHOVEN VAN 2014
Westplas MAVO,


Website: www.westplasmavo.nl en www.dayforchange.nl

Aanvraag binnengekomen 10 oktober 2014

Betreft diverse projecten van Stichting Day for Change voor project in Kenia en microkredieten voor projecten in India

Er is op 21 mei 2015 € 1590,10 overgemaakt


Wellantcollege DOORGESCHOVEN VAN 2014
Westplas MAVO,

Website: www.westplasmavo.nl en www.dance4life.nl

Aanvraag binnengekomen 29 november 2014

Betreft aidsbestrijding doormiddel van projecten van dance4life.

Er is op 8 juni 2015 € 1750,- overgemaakt

 

 

Stichting Tinka Helpt,

 

Cheque OSA voor TinkaHelpt

Opnieuw is er een subsidiecheque door OSA verstrekt. Dit keer aan Martine, Petra en Ilona van de actiegroep TinkaHelpt. Zij hebben een grote sponsorloop georganiseerd op 18 april op de atletiekbaan en daarbij een bedrag van circa € 3.000 ingezameld.

De cheque van € 2.500 werd overhandigd door de heer Stef Holling, penningmeester van OSA. Het geld is bestemd voor de opvang van meisjes die uit de prostitutie komen in Thailand.

Tinka en haar man Eduardo hopen de meisjes via Youth with a Mission Thailand uit de mensenhandel te bevrijden en ze te begeleiden naar een ander, beter leven. Meer informatie over hun werkzaamheden is te vinden op de website: www.tinkahelpt.com


Stichting Ambassadors Ministries Missions

. Hulp voor weduwen in India door Stichting Ambassadors Ministries Missions.

De Stichting OSA schonk aan de Aalsmeerse stichting Ambassadors Ministries Missions een cheque van € 1.900 voor hun weduwenproject in Draksharama, India. In India zijn weduwen ondergeschikt en hebben het zwaar te verduren. De stichting heeft in 2010 een weduwenhuis laten bouwen waar zij worden verzorgd. De Aalsmeerders Mathijs & Willemijn Piet zijn de oprichters van de stichting en bezoeken ieder jaar het project. Het bedrag van de donateurs en van OSA wordt gebruikt voor het aanschaffen van nieuwe matrassen, dekens en kussens voor het weduwenhuis. Daarnaast zijn er nog 1000 dekens uitgedeeld aan arme weduwen uit de omgeving. Als OSA hebben we dan ook graag het geld wat ze voor deze actie hebben opgehaald verdubbeld.

 

Lions Club Aalsmeer Ophelia,

Cheque uitreiking van OSA aan Lions club Aalsmeer Ophelia.

Op 5 oktober is door de penningmeester van OSA, de heer S.Holling een subsidiecheque uitgereikt aan enkele dames van de Lions club Aalsmeer Ophelia. De Lions heeft voor Free a Girl een bedrag van € 11.450 ingezameld via proefvaren op 27 juni j.l. Een geweldig resultaat. Het geld wordt besteed in Nepal door Shakti Samuha om meisjes en vrouwen uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en hen te begeleiden. Traumaverwerking en programma's die zicht richten op stigmatisering worden gebruikt om te werken naar een nieuwe toekomst. Ook probeert Free a Girl de daders veroordeeld te krijgen.

Voor informatie kunt u kijken op de website van de Lions Club Aalsmeer Ophelia www.lionsclubaalsmeerophelia.nl en Free a Girl www.freeagirl.nl/projecten/nepal/shakti-samuha/

Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer,

 

 

CHEQUE UITREIKING AAN DOOPSGEZINDE GEMEENTE VOOR EEN PROJECT IN DEMOCRATISCHE REPUBLIEK CONGO

In de maand april is opnieuw een subsidiecheque uitgereikt door OSA. Dit keer aan de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer.

De kledingbeursgroep van de Doopsgezinde Gemeente hield een kledingbeurs op
28 maart j.l. waarbij veel kleding is verkocht. De opbrengst is bestemd voor het weeshuis Kinkole in Kinshasa, Congo. In het weeshuis worden straatkinderen opgevangen uit Kinshasa en wordt er gezorgd voor een goede toekomst voor de kinderen.

 

De opbrengst van de kledingbeurs was € 2.500 zodat onze penningmeester Stef Holling van OSA dit bedrag kon verdubbelen met hetzelfde bedrag € 2500,-.
Voor dit geld kunnen de kinderen een mooi kerstfeest hebben in december in nieuwe kleding en kunnen leermiddelen worden aangeschaft.

Meer informatie over het weeshuis is te vinden op de website: www.kinkole.com

 

 

Jozefschool Aalsmeer,

 

 

Kledingactie Jozefschool samen met Bag2school voor Mission House weer een succes.

Wie in de actieweek langs de groepen 7 van de Jozefschool liep zag elke dag de stapel zakken met kleding groeien. Reacties als "Goede actie"en "Komt goed uit"of "mooie gelegenheid om de kledingkasten op te ruimen"en "Oh, moet je zien, het is al weer meer"waren leuk om te horen. Ook de reactie van 2 kinderen van groep 7 om naar aanleiding van de kledingactie een spreekbeurt te houden over ontwikkelings samenwerking en een eigen actie te beginnen voor de stichting van meester Stef is hartverwarmend en heeft dokter Dare nog weer meer geinspireerd, want meester Stef heeft hem steeds op de hoogte gehouden.

De opbrengst is wat minder dan vorig jaar, maar toch altijd ruim € 500 wat verdubbeld gaat worden en er kwam nog bedrag bij van € 500. Maar ruim 1500 kilo kleding is niet niks. Vraag maar aan de kinderen van groep 7 van juf Debby en juf Astrid. Zij hebben alle zakken de aanhangwagen en de bus in gesjouwd.
Iedereen die kleding gedoneerd heeft of op een of andere manier heeft geholpen heel erg bedankt. De voltooiing van het ziekenhuis in Nigeria is hier weer een stapje dichterbij gekomen.

Namens dokter Dare, meester Stef

 

Joke van der Zwaan (SVSI)

Cheque van OSA voor Anandaban Lepra Ziekenhuis in Kathmandu

Opnieuw zijn subsidiecheques door OSA verstrekt aan Joke van der Zwaan en Yvon Griesse voor Sapana Village Social Impact, SVSI in Nepal en aan een delegatie van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer voor het Anandaban Lepra Ziekenhuis in Kathmandu, Nepal.

 

Via een benefietfestival op 7 juni en giften is voor SVSI het fantastische bedrag van € 12.300 ingezameld. Er werd daarom dan ook een cheque van € 2.500 euro (onze maximum bijdrage) namens aan de dames overhandigd.

Meer informatie over hulp aan Nepal is te vinden op: www.svsi.org of www.nepalbenefiet.webs.com

 

 


Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer

 

 

Cheque voor hulp aan inwoners van Nepal

Via een extra collecte gehouden in mei en giften is er door de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer een bedrag van € 1.250 euro opgehaald.De penningmeester van OSA Stef Holling mocht dan ook als verdubbeling een cheque van € 1.250 overhandigen. Het geld zal besteed worden voor extra hulp aan de inwoners van Nepal die het ziekenhuis bezoeken na de aardbeving.

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Leprazending

 
R.K.Antoniusschool Kudelstaart

 

 

Cheque voor Antoniusschool voor hulp aan Nepal.

Leerlingen van de RK Antoniusschool hebben door middel van heitje voor een karweitje €1380,- opgehaald voor de stichting van Joke van der Zwaan : Sapana Village Social Impact SVSI in Nepal. Dit geweldige initiatief kon de gemeente Aalsmeer via OSA, Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer belonen met een verdubbeling van nog eens €1380,-. Thumbs up voor deze kanjers van de Antoniusschool.

 

Meer informatie over hulp aan Nepal is te vinden op: www.svsi.com of www.nepalbenefiet.webs.com

Youth Ambassadors/Stichting Batang Pinangga

 

 

Cheque voor Kindertehuis Batang Pinangga op de Filippijnen.

Een subsidiecheque door OSA verstrekt aan 2 jongeren Marleen en Rosanne de Niet uit Aalsmeer die in totaal met 15 jongeren (The Youth Ambassadors) naar de Filippijnen zijn gegaan om te helpen in Kindertehuis Batang Pinangga. Zij hebben bij elkaar meer dan € 2.500 ingezameld. De penningmeester van OSA, de heer Stef Holling mocht dan ook als verdubbeling een cheque van € 2.500 overhandigen. Het geld zal vooral besteed worden aan de straatkinderen op de Filippijnen, voor gezondheidszorg, voeding en een leuke dag.

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Batang Pinangga:

www.batangpinangga .com 

 

Stichting Free a Girl
Ingrid Claasen

 

Cheque OSA voor Free a Girl

Op 11 juni is een subsidiecheque door OSA verstrekt aan Erwin de Bruin en Ingrid Claassen voor hun actie voor Free a Girl. Jonge kinderen vanaf 5 jaar worden verkocht (vanwege armoede), onder valse voorwendselen meegenomen en ontvoerd. Ze worden verkocht aan bordelen en deze meisjes zitten opgesloten in houten hokjes van 1 bij 2 meter met alleen een matras erin. Het deurtje gaat elke dag 20 tot 30 keer open en worden elke keer misbruikt door mannen, mishandeld en moet stroomstoten bewerkt.Een tiental Aalsmeerders onder begeleiding van Ingrid Claasen liet zich voor het 4e jaar 12 uur opsluiten in een hokje tijdens de Lock me Up actie die van 2 t/m 7  juni plaatsvond. Deze actie was bedoeld om verbetering in het lot van deze meisjes te kunnen brengen. Gedurende deze actie werd ruim € 7.500 opgehaald.Penningmeester Stef Holling van OSA mocht als 'de maximale door OSA uit keren verdubbeling' een cheque van € 2.500 overhandigen. Meer informatie is te vinden op de website op www.lockmeup.nl en www.freeagirl.nl


Stichting Kinderhulp Afrika,

 

 

CHEQUE UITREIKING AAN STICHTING KINDERHULP AFRIKA
Onlangs is er weer een subsidiecheque verstrekt door de heer Stef Holling, penningmeester van OSA. De ontvanger was Mathijs Piet, voorzitter van Stichting Kinderhulp Afrika.

De cheque van € 2.500 was een verdubbeling van het ingezamelde bedrag zowel in 2014 als in de eerste maanden van 2015 aan geld voor de bouw van een basisschool met 6 lokalen en een speelruimte in Namugongo, Oeganda. De bouw is reeds begonnen maar de inzamelingsactie loopt nog door tot eind van dit jaar.

Zie ook de website van de Stichting Kinderhulp Afrika: www.kinderhulp-afrika.nl

 

 


Op 26 oktober is door de voorzitter van OSA en subsidiecheque uitgereikt aan de heer Holling van de Stichting Foundation Mission House.
De stichting zamelde geld in tijdens de van Dam tot Dam-loop in september via een sponsoractie onder het motto ‘Van Dam-tot-ziekenhuis’. Ook kwamen een paar fietsers in actie voor ‘Van Dam-tot-ziekenhuis’.
Het geld is bestemd voor aanschaf van elektra, waterleidingen en voor afwerking van muren, vloeren en plafonds van het ziekenhuis in aanbouw in Ado Ekiti, Nigeria.
In Nigeria zijn veel arme mensen en dokter Dare is van plan om in het ziekenhuis ook
arme mensen te helpen. Ook wil hij opleidingen gaan geven en onderzoek doen in zijn
ziekenhuis. Meer informatie is te vinden op de website: : www.freewebs.com/gambiamission

Stichting GA,

Website: geen

Aanvraag binnengekomen 1 september 2015

Betreft start voor de bouw van een goed geїsoleerde zaaghal bij de zagerij voor
(ex-)alcohol- en drugs verslaafden in Shchuchino, Wit Rusland
Er is € 2750,- ingezameld.
Gevraagd wordt verdubbeling
Beoordeling Stef en Betsie
Er is op 25 september 2015 € 2500,- overgemaakt

 


Heart4children

Website: www.heart4children.org

Aanvraag binnengekomen 19 september 2015

Betreft de aanschaf van materialen voor de inrichting van een keuken, waaronder stoomketel in een weeshuis in Tororo in Oost Oeganda.
Verwachte opbrengst in Aalsmeer € 5.000,-
Er is € 3895,- ingezameld in Aalsmeer.
Gevraagd wordt € 2500,-
Beoordeling Stef en Betty
Er is op 24 december 2015 € 2500,- overgemaakt
Werkgroep FairTrade Gemeente Aalsmeer

Website: www.fairtradegemeenten.nl

Betreft activiteiten van de werkgroep om de titel FairTrade Gemeente te worden.
Is akkoord bevonden voor een bedrag van € 1000,- door gemeente voor 2015.
Er zal via bonnen bedragen worden uitbetaald.
Er is in 2015 totaal een bedrag van € 608,70 overgemaakt.

 

Totaal 25 subsidieaanvragen
1 aanvraag is afgewezen
2 aanvragen zijn doorgeschoven van 2014
2 aanvragen zijn betaald van budget 2014
3 aanvragen gaan naar 2016
Bedrag uitbetaald van budget 2014 is € 3.340,10
Bedrag uitbetaald van budget 2015 is € 38.984,70 waarvan
2 aanvragen in januari 2016 zijn betaald.
Totaal bedrag uitbetaald 2014 en 2015 € 42.324,80