Links

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen: Werft, vanuit een oecumenische inspiratie, fondsen voor concrete en kleinschalige projecten voor kansarmen in de derde wereld.


 


OIKO

OIKO credit: Gelooft dat arme mensen in staat zijn hun lot in eigen hand te nemen om een beter bestaan op te bouwen. Als ze de kans maar krijgen. Als ze maar krediet krijgen.

Ze zijn een instrument voor sociaal-ethische investeringen en stimuleren wereldwijde gerechtigheid door investeringen om te zetten in kredieten aan projecten in ontwikkelingslanden.


Wereldwinkel

Wereldwinkel: Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht.

Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.


PUM: Wereldwijd ervaring delen; PUM Nederlandse senior-experts speelt sinds 1978 een zichtbare rol in de wereld van ontwikkelingssamenwerking met korte indringende projecten van doorgaans twee tot drie weken.

PUM zendt senior-experts uit naar meer dan 80 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa. (klik hier voor de website)


Cordaid: Nederlandse ontwikkelingsorganisatie met meer dan 90 jaar ervaring en expertise in  noodhulp en structurele hulp. Dromen, ideeën en acties voor een betere samenleving inspireren ons.

Cordaid zet zich met hart en ziel in voor de strijd tegen armoede. Ze steunen lokale partnerorganisaties en projecten in landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns Amerika. (klik hier voor de website)


Icco: Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Icco werkt in 50 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa.

Wereldwijd ondersteunen ze ondernemende mensen die zich inzetten voor vakbonden, scholen en tal van projecten die vrede en democratie bevorderen. (klik hier voor de website)


Oxfam Novib: Wereldwijd strijden mensen voor hun rechten en voor een fatsoenlijk bestaan. Oxfam Novib steunt hen daarbij. We steunen projecten, versterken lokale organisaties en voeren campagnes voor een rechtvaardig beleid.

Oxfam Novib streeft naar een rechtvaardige wereld zonder armoede. Door projecten te steunen van lokale organisaties in ontwikkelingslanden. Door nationaal en internationaal beleid te beïnvloeden via lobby. En door campagne te voeren. (klik hier voor de website)


Plan Nederland: Staat een wereld voor waarin alle kinderen tot volle ontplooiing kunnen komen in een samenleving die de rechten en waardigheid van de mens respecteert.

Plan streeft naar blijvende verbeteringen in het leven van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.
(klik hier voor de website)


 

Edukans: Ieder kind heeft recht op onderwijs. Toch gaan wereldwijd 104 miljoen kinderen niet naar school. Daar moet iets aan gebeuren! Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling.

Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden. (klik hier voor de website)


Hivos: Stelt vertrouwen in de creativiteit en capaciteit van mensen. In haar bedrijfsfilosofie zijn kwaliteit, samenwerken en vernieuwen kernbegrippen. Hivos voelt zich verbonden met armen en gemarginaliseerden in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Zuidoost-Europa.

Hivos geeft financiële en politieke ondersteuning aan lokale particuliere organisaties. Naast financiering en advisering doet Hivos aan draagvlakversterking, beleidsbeinvloeding en kennis integratie. (klik hier voor de website)


 

 

Stichting Partin: Laagdrempelige brancheorganisatie voor het kleinschalig particulier initiatief (PI) in de ontwikkelingssamenwerking. (klik hier voor de website)